مالیات دومینیکا

معافیت مالیاتی پاسپورت دومنیکا

هر فرد ثروتمند، سرمایه‌گذار و یا تاجری که در سرتاسر دنیا زندگی و تجارت می‌کند، مهم‌ترین دغدغه‌اش دادن مالیات است. قوانین مالیاتی هر کشور در دنیا با دیگری متفاوت است و لزوماً بهترین کشورها برای زندگی بهترین‌ها برای سرمایه‌گذاری و تجارت نیستند. سالانه، بسیاری از افراد ثروتمند دنیا برای پرداخت مالیات کمتر حتی به قیمت از دست دادن تابعیت اصلی خود، تابعیت کشور دیگری را می‌گیرند تا با دادن مالیات کمتر و یا معافیت مالیاتی سرمایه خود را حفظ نموده و بیشترین منفعت را از آن ببرند.

برخی از کشورهایی که مالیات بر درآمد یا سرمایه در آنها پایین یا صفر است، مقصد مناسبی برای افراد ثروتمند دنیا برای سرمایه‌گذاری شده است. این کشورها، برای جذب افراد ثروتمند دنیا، برنامه‌های اخذ شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری را ارائه داده‌اند تا این افراد را ترغیب کنند تمامی سرمایه خود را به این کشورها انتقال دهند و در عوض از دادن مالیات فارغ شوند.

کشورهایی که اخذ مالیات در آنها بسیار کم یا صفر است در دنیا به «بهشت مالیاتی» معروف شده‌اند. سازمان‌های بین‌المللی اقتصادی هر ساله این بهشت‌های مالیاتی را بر اساس نرخ مالیات در این کشورها انتخاب و اعلام می‌کنند. طی سالیان اخیر، در صدر این بهشت‌های مالیاتی، کشورهای حوزه کارائیب قرار گرفته‌اند. دومنیکا، یکی از کشورهای این منطقه است که از سال 2020 یک بهشت مالیاتی به شمار می‌رود. مالیات دومنیکا در موارد سرمایه‌گذاری خارجی صفر است.

معافیت های مالیاتی پاسپورت دومینیکا

کشور دومنیکا برای شهروندان خود، چه آنها که در این کشور متولد شده‌اند و یا از طریق سرمایه گذاری، شرایط اخذ پاسپورت دومنیکا را به دست آورده‌اند، معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته است. با این حال، افرادی که درآمد خود را از داخل کشور دومنیکا به دست آورند مشمول مالیات می‌شوند که مقدار آن زیاد نیست؛ اما در صورتی که درآمد فرد یا یک شرکت از خارج از دومنیکا حاصل شود، کشور دومنیکا روی درآمد حاصل از این تجارت هیچ گونه مالیاتی نخواهد گرفت. توجه داشته باشید که مالیات دومنیکا بر اساس ارز رایج این کشور اخذ خواهد شد که به نام «دلار کارائیب شرقی» (XCD) شناخته می‌شود.

اغلب کشورهای توسعه‌یافته در دنیا، با اخذ مالیات‌های سنگین بر سود حاصل از تجارت افراد ثروتمند، باعث خارج کردن سرمایه این افراد از کشور خود شده‌اند. برخی دیگر از شهروندان کشورهای دیگر، مانند ایران، نیز با سرمایه‌گذاری در کشور دومنیکا هم مالیات بر سرمایه نخواهند داد و هم تابعیت و پاسپورت دومنیکا را برای خود و خانواده خود به ارمغان خواهند آورد. در نتیجه، با این سرمایه‌گذاری به غیر از مزایای مالی از مزایای داشتن تابعیت دوم، مانند آزادی سفر به اقصی نقاط دنیا بهره‌مند خواهند شد.

 

مالیات افراد حقیقی در دومینیکا

افراد حقیقی شهروند دومنیکا در صورتی مشمول پرداخت مالیات می‌گردند که «مقیم» این کشور باشند. این مالیات که با عنوان ‌ Individual taxation شناخته می‌شود، تنها در صورتی از یک شهروند دومنیکا گرفته می‌شود که وی حداقل 183 روز از یک سال را در داخل خاک دومنیکا سپری کرده باشد. در نتیجه، مشخص است که افرادی که تنها پاسپورت این کشور را گرفته و حضوری در این کشور ندارند و یا تنها به هدف سفر به این کشور وارد می‌شوند مشمول پرداخت مالیات دومنیکا نخواهند شد. این موضوع می‌تواند باعث ترغیب سرمایه‌گذارانی شود که می‌خواهند پاسپورت دومنیکا را از طریق برنامه‌های مهاجرتی این کشور به عنوان پاسپورت دوم به دست آورند ولی قصد اقامت در این کشور را ندارند.

نرخ مالیات دومنیکا برای افراد «مقیم» این کشور، نسبت به درآمد آنها، از 15 درصد درآمد سالیانه تا 35 درصد از این درآمد می‌باشد. هر چه درآمد فرد بالاتر باشد، نرخ مالیات پرداختی وی نیز بیشتر خواهد بود.

مالیات اشخاص حقوقی در دومینیکا

این مالیات که Corporate taxation نامیده می‌شود، معمولاً در همه جای دنیا از کسب و کارهایی اخذ می‌شود که در آن کشور به طور قانونی مشغول به تجارت می‌باشند. اخذ مالیات اشخاص حقوقی در دومنیکا، بسته به شرایط شرکت ثبت شده در این کشور متفاوت است. کسب و کارهایی که به نام «مقیم» در دومنیکا به حساب می‌آیند، شامل 25 درصد مالیات از سود سالیانه خود خواهند شد. یک شرکت «مقیم» به کسب و کاری گفته می‌شود که در داخل خاک دومنیکا مدیریت و کنترل شود. بنا بر این، هر شرکتی که درآمد خود را خارج از کشور به دست آورده ولی در داخل کشور ثبت شده است، یک شرکت «مقیم» شناخته نخواهد شد و مشمول مالیات نخواهد بود.

در صورتی که یک شرکت به عنوان نمایندگی یک شرکت مادر از کشور دیگری، در داخل خاک دومنیکا اقدام به ایجاد یک شعبه نماید شامل مالیات نمایندگی یا ‌ Branch tax rate خواهد بود و نرخ مالیات دومنیکا در این موارد به صورت سالانه 25 درصد می‌باشد. این نوع از کسب و کارها نیز در صورتی که به صورت «مقیم» باشند مشمول مالیات خواهند بود و در صورتی که هر سودی از خارج از کشور به دست آورند مشمول معافیات مالیاتی می‌گردند. کشور دومنیکا، بر اساس قوانین مالیاتی خود، از اشخاص حقوقی یا شرکت‌های داخل کشور خود مالیات سود سرمایه یا همان Capital gains tax را اخذ نخواهد کرد. این قانون به سرمایه‌گذاران بین‌المللی اجازه خواهد داد تا با سرمایه‌گذاری در دومنیکا هم تابعیت این کشور را به دست آورده و هم مشمول هیچ مالیاتی بر سود سرمایه خود نشوند.

مالیات بر دارایی در دومینیکا

دارایی هر فرد شامل اموال منقول و غیر منقول وی خواهد بود. در مورد درآمد یک تبعه دومنیکا و پول نقد او در موارد بالا توضیح داده شد؛ اما آیا در دومنیکا مالیات بر ملک از یک شهروند این کشور اخذ خواهد شد یا خیر؟ پاسخ این سوال به صورت کلی منفی است؛ یعنی دولت دومنیکا بر املاک هیچ شهروندی مالیات وضع نکرده است. با این حال، در کشور دومنیکا هر شهروندی که صاحب یک ملک باشد، باید مبلغی را نه به عنوان مالیات، بلکه به صورت عوارض شهرداری به صورت سالیانه بپردازد. این مبلغ بستگی به موقعیت مکانی ملک داشته و مقدار آن حدوداً 1.27 درصد از ارزش ملک در بازار خرید و فروش املاک در زمان پرداخت عوارض می‌باشد.

توجه: لازم به ذکر است که دولت دومنیکا بر روی ارث هیچ مالیاتی اخذ نکرده و به جز در مواردی خاص بر روی هدیه‌های مالی نیز مالیاتی وضع نخواهد کرد.

گریزگاه مالیاتی چیست؟

منظور از گریزگاه مالیاتی در دنیا، کشورهایی هستند که پیش پای افراد ثروتمند راه گریزی از دادن مالیات می‌گذارند. نام دیگر و رایج‌تر این گریزگاه‌های مالیاتی، «بهشت مالیاتی» است. هر ساله سازمان‌های اقتصادی بین‌المللی لیست کشورهایی را اعلام می‌نمایند که در آنها بر سرمایه‌های خارجی یا مالیات بسیار کمی اعمال می‌شود و یا از این سرمایه هیچ مبلغی به عنوان مالیات اخذ نمی‌گردد.

در یک دهه اخیر کشورهای حوزه کارائیب همواره صدر جدول بهشت‌های مالیاتی دنیا را اشغال کرده‌اند. براساس اعلام سازمان اقتصادی اتحادیه اروپا، در سال 2020، کشور دومنیکا نیز به 10 کشور بالای این لیست اضافه شد. اکنون، دومنیکا نه تنها به دلیل برنامه‌های مهاجرتی کم‌هزینه و منطقی‌اش در صدر مقاصد خواستاران مهاجرت است، بلکه می‌تواند هدف فرار از مالیات بسیاری از ثروتمندان دنیا نیز باشد.

جمع بندی

دادن مالیات و معافیت از مالیات، دغدغه همیشگی بسیاری از تجار معمولی تا میلیادرهای دنیا بوده است. بسیاری از ثروتمندان دنیا در حال حاضر برای فرار از مالیات، سرمایه‌های خود را از موطن خود خارج می‌کنند و به «بهشت‌های مالیاتی» سرازیر می‌کنند. حال، اگر این بهشت مالیاتی با میزان کمی از این سرمایه شهروندی خود را نیز به فرد سرمایه‌گذار و خانواده وی اعطا نماید، می‌تواند به هدف اصلی متقاضی فرار از مالیات نیز تبدیل شود.

جزیره زیبای دومنیکا، با معافیت‌های مالی خود برای سرمایه‌های خارجی که در مطلب فوق توضیح داده شد، چند سالی است که مقصد بسیاری از تجار و افراد صاحب سرمایه در دنیا، به خصوص شهروندان ایرانی، شده است. زمان محدود اخذ پاسپورت دومنیکا (حدود 4 تا 6 ماه) و نیز هزینه سرمایه‌گذاری پایین این کشور باعث شده تا انتخاب اول گرفتن پاسپورت دوم برای ایرانی‌ها همین کشور دومنیکا باشد. شرکت حقوقی و مهاجرتی «EndVisa» با وکلای مجرب خود و همچنین تجربه‌ای چندین‌ساله در امور اقامت و مهاجرت، با قبول پرونده شما مطمئن‌ترین و سریع‌ترین مسیر را برای رسیدن به پاسپورت دوم دومنیکا برای شما خواهد پیمود.

پاسخ به پرسشهای کاربران در مورد مالیات در دومینیکا

آیا معافیت های مالیاتی با پاسپویت دومینیکا حقیقت دارند؟

بله؛ دومنیکا برای شهروندان خود، چه آنهایی که در این کشور متولد شده‌اند و چه آنهایی که پاسپورت دومنیکا را دارند، معافیت‌های مالیاتی عالی در نظر گرفته است.

چه کسانی مشمول شرایط بهشت مالیاتی دومنیکا می شوند؟

کسانی که شهروندی و تابعیت دومنیکا را بدست اورده باشند مشمول گریزگاه مالیاتی این کشور می شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *